Op het eerste oog is een zelfrijdend voertuig een snelle oplossing. Alleen hoe breng je zo'n AGV in beweging?

Hoe blijft de ‘rijbaan’ vrij van obstakels? Hoe verloopt de communicatie tussen verschillende magazijnen en de AGV’s? Dankzij uitgebreid testen tijdens de implementatie en nauw overleg met betrokken operators kwamen nieuwe aandachtspunten aan het licht.

De productie bij onze klant is toegenomen. Alleen al omdat de AGV’s in de nacht doorwerken. En de medewerkers die voorheen met handkarren tussen de magazijnen liepen? Zij voeren nu uitdagender werk uit in het productieproces.

Om halffabricaten te verplaatsen tussen verschillende magazijnen schafte een klant 2 zelfrijdende voertuigen aan. De bedoeling: tijdrovend en foutgevoelig handwerk voortaan volautomatisch uitvoeren. Alleen vereist de succesvolle implementatie van een AGV in een fabriek specialistische programmeerkennis. Ambition IT richtte het samenspel tussen AGV en de bestaande machines in.

Een zelfrijdend voertuig heeft heldere opdrachten nodig en moet bijvoorbeeld ook automatisch beladen worden. Wanneer krijgt de AVG de opdracht om in beweging te komen?

— Bekijk ook deze cases eens