Elke offerte is een belofte. Het vereist kennis en ervaring om de kosten, de planning en de uitvoering goed in te schatten. Hoe kan een gebruiksvriendelijk offertesysteem daarbij helpen?

Zo kan een complexe offertemethode in meerdere opzichten een bedrijfsrisico vormen. Wat als de bedenkers van de methode vertrekken? Wat als het inwerken van nieuwe krachten opeens op afstand moet, zoals tijdens de lockdown? Bovendien is een complexe offertemethode foutgevoeliger – met directe gevolgen voor de productie, de prijzen en/of de levering.

Ambition IT kreeg daarom de opdracht om de prijsberekening voor projectmatige orders en het daaropvolgende traject (van offerte en opdrachtbevestiging tot factuur) te automatiseren. Het effect is in allerlei opzichten merkbaar, want de afname in fouten leidt tot minder kosten. En het voorkomen van fouten in offertes en daaropvolgende rectificaties is natuurlijk goed voor het imago.  
 

Elke offerte is een belofte. Het vereist kennis In een fabriek wisselen losse, maatwerkopdrachten en projectmatige opdrachten elkaar af. Juist wanneer het volume van een opdracht toeneemt, verandert ook de prijsberekening. Onze klant had al een geautomatiseerd systeem voor losse orders. Speciaal voor projectorders ontwikkelde het salesteam een eigen methode in Excel. Toch groeide de wens om ook dit onderdeel te automatiseren. Want in de praktijk bleek deze eigen oplossing voor projectorders vooral werkbaar voor de bedenkers zelf. Andere gebruikers hadden ondanks de lijvige handleiding eerst een grondige inwerkperiode nodig. 

— Bekijk ook deze cases eens