In het productieproces is de impact van werkvoorbereiders die thuiswerken voelbaar. Hoe kan automatisering hun betrokkenheid vergroten? 

Omdat thuis bewuste en onbewuste reminders ontbreken, gaan alledaagse handelingen vaker mis. Bijvoorbeeld een vinkje weghalen bij een herlevering of vermelden dat een speciale verpakking nodig is. Thuiswerkers kijken hierdoor met een frisse, kritische blik naar de vertrouwde workflow. ‘Is het echt nodig om zo vaak door te klikken?’ ‘Is het nodig dat ik dit onthoud of kan het systeem deze optie misschien automatisch selecteren?’
Ambition IT voert de verbeterpunten door die thuiswerkers aandragen. Hun suggesties maken de productie minder afhankelijk van kleine, foutgevoelige details. Bovendien ontstaat er zo meer ruimte voor hun creativiteit, vakmanschap en innovatie. Zelfs vanuit huis. 
 

Sinds de uitbraak van corona in Nederland moedigt de overheid thuiswerken aan. Dat geldt ook voor één van onze klanten in de maakindustrie: werkvoorbereiders, planners en tekenaars loggen al maandenlang in op afstand. Dat heeft gevolgen voor het productieproces in de fabriek. Zo is de langdurige samenwerking op afstand met operators nieuw. Bovendien vallen thuis bepaalde automatismen weg: even een rondje door de productiehal, een praatje met de voorman of een vraag tussendoor van een operator. 

— Bekijk ook deze cases eens