Werktekeningen handmatig beoordelen is precisiewerk. Wat levert automatisering op?

De klant realiseerde zich dat het beoordelingsproces ook anders kon. Maar hoe? Ambition IT kreeg de vraag om mee te kijken. Allereerst bracht ons team alle stappen in kaart. Wat bleek: maar liefst 10 verschillende systemen, programma’s en tools waren nodig om een werktekening te beoordelen. Om het schakelen tussen al deze systemen te vereenvoudigen, ontwikkelde Ambition IT een gebruiksvriendelijk venster. Voortaan is nog maar 1 scherm – met zo min mogelijk knoppen – nodig om controles te doen. Dat scheelt fouten, tijd en mankracht.

Tussen de ontwerpfase en de realisatie zitten in een fabrieksomgeving cruciale stappen. Net als de meeste fabrikanten werkt een van onze klanten voor het tekenen van orders met meerdere programma’s. De keuze voor een programma hangt af van specifieke bewerkingseisen.

Voordat een werktekening klaar is voor bewerking door een zaagmachine of frees is controle vereist. Dat beoordelingsproces is veelal handwerk: beoordelen, klikken. Bij onze klant waren 3 medewerkers betrokken bij dit foutgevoelige proces.

— Bekijk ook deze cases eens