Wat wij vaak tegenkomen bij onze klanten zijn geavanceerde productielijnen waarbij de communicatie tussen de verschillende systemen vaak nog via een ‘air gap‘ verloopt. Helaas betreft het hier dan geen veiligheidsmatregel, doorgaans zijn alle systemen wel aangesloten op het netwerk. De air gap is meestal het gevolg van de afwezigheid van een communicatie interface tussen de verschillende ICT systemen. Wij realiseren voor onze klanten maatwerkoplossingen zie het communicatiegat opvullen.

Het Probleem

Onlangs hebben we voor een klant de air gap weggenomen tussen de orderplanning en de orderproductie. Dit was niet een heel ingewikkeld project, maar wel een mooie opstap naar verdere automatisering van de productielijn.

De Oplossing

De GUI bestaat uit een eenvoudige windows forms omgeving waarbinnen de eindgebruiker de handelingen uitvoert. De gevens waarmee het programma werkt worden uit verschillende fabriekssystemen ingelezen in een centrale, onderliggende database.

Het originele proces bestond uit

(1) Het handmatig uitprinten van orders met daarop de te verwerken grondstoffen voor de order.

(2) Het handmatig overbrengen van deze orders naar de magazijn aansturing

(3) De magazijnaansturing brengt de grondstoffen uit het magazijn vevrolgens automatisch naar de juiste ingang van het productieproces. Hier vormen deze grondstoffen een rij die tijdens de productie wordt weggewerkt. Ondertussen kon de magazijnaansturing een nieuwe rij vullen

(4) In voorkomende gevallen wordt er tussendoor een grondstof ingebracht die niet in de rij kon worden geplaatst (door afmetingen). Dit betekent dat deze niet van te voren kan worden klaargezet en daarom just-in-time vanuit het magazijn moet worden aangeleverd.

Wouter de Wit